Denemarken-Nederland: 1 - 1

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:04-06-2013

Denemarken en Nederland zijn ex aequo op de eerste plaatst geëindigd op een Europese ranglijst met beste fietslanden.


 • De European Cyclists’ Federation (ECF) heeft een overzicht gepubliceerd van de fietsprestaties in alle 27 EU-landen. Het samenstellen van die top-27 was niet eenvoudig, aldus de ECF omdat landen de statistieken van de verschillende landen zich moeilijk laten vergelijken. Daarom is in het kader van de zogenaamde the ECF Cycling Barometer gebruik gemaakt van een vijftal Europa-brede onderzoeken. Daaruit kwamen de volgende indicatoren: het dagelijkse fietsgebruik, fietstoerisme, belangenbehartiging, fietsverkopen en fietsveiligheid.
  Het dagelijks fietsgebruik ligt in Nederland het hoogst. De fietsverkoop loopt in Denemarken beter. Ook scoren de Denen beter als het gaat om belangenbehartiging (cq. aantal leden van de fietsersbond). Zie hier de resultaten van alle landen.
  Nederland en Denemarken zijn precies gelijk op de eerste plaats geëindigd. Vooral in de zuidelijke- en oostelijke landen van de EU is nog veel ruimte voor verbeteringen, zo constateert de ECF.
  De ECF hoopt dat belangengroeperingen met het lijstje in de hand hun overheden zullen aanzetten om meer te gaan investeren in de fiets.

  Een overzicht van de 27 EU-landen:

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Denemarken-Nederland gelijk

No data found
Scroll naar boven