Zoekresultaten

6224 resultaten
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
‘Investeren in OV en fiets heeft 3 tot 4 keer meer effect op de bereikbaarheid dan investeren in de
Investeringen in het autonetwerk hebben maar een beperkt effect op de bereikbaarheid, vooral als de maximale capaciteit van het netwerk al is bereikt. Investeringen om de bereikbaarheid te vergroten met OV en fiets hebben aanzienlijk meer effect.
Je Swapfiets terug dankzij het Dynamisch Anoniem Fietsregister
Als je Swapfiets per ongeluk in het fietsdepot belandt omdat die fout geparkeerd stond, krijg je in Utrecht een app-bericht met informatie hoe je ‘m weer terug kan krijgen. Het gaat om een pilot, waar het vooral gaat om de vraag hoe je bij zo’n aanpak privacy-problemen kunt voorkomen.
Middenstrook op fietssnelwegen: Heeft het potentie?
Fietspadontwerp in een veranderend fietslandschap: het faciliteren van veilig inhalen op de Nederlandse fietspaden.
Fietsparkeercongres: naast extra stallingsruimte aandacht voor innovatie
We moeten niet alleen meer stallingen bouwen, maar ook en vooral inzetten op innovatie. Dat was de boodschap die tijdens het Fietsparkeercongres 2019 in vele toonaarden was te beluisteren. Niet alleen tijdens de verschillende sessies, waar het onder andere ging om digitale systemen in stallingen, nieuwe handhavingsmethoden, deelfietsen en parkeerdata. Maar ook in de forumdiscussie met Stientje van Veldhoven, Roger van Boxtel, Ans Rietstra en Lot van Hooijdonk.
Berlijn kent nu officiële parkeerplaatsen voor vrachtfietsen
Berlijn gaat het parkeren van bakfietsen en e-steps in goede banen leiden, onder meer om de trottoirs zoveel mogelijk vrij te houden. Lokale deelgemeenten hebben hiervoor speciale volmachten gekregen.
Donkey Republic helpt ook niet-deelfietsers in het zadel
Donkey Republic gaat in Rotterdam en Utrecht samenwerken met Nederlandse sociale ondernemingen om ongebruikte fietsen te verzamelen en te distribueren. Wie een fiets inlevert krijgt gratis een deelfietsabonnement voor een half jaar.
Wie verzint iets waardoor jongeren ’s avonds vaker hun fietslicht gebruiken?
Metingen laten zien dat de helft van de jongeren ’s avonds zonder licht rijden. Hoe kun je dat percentage terugdringen? Het ministerie van I&W looft een beloning uit voor het beste idee.
Lease-deelfiets voor bedrijven
Wellicht het beste van twee werelden? Een leasefiets inzetten als deelfiets. Dat gebeurt sinds kort in de haven van Schiedam.
Wat fietsprofessionals (nog) willen leren
Analyse vraag naar en aanbod van leermiddelen op gebied van fiets.
Het fietspad van de toekomst
Het wordt steeds drukker op de fietspaden en er komen innovatieve voertuigen bij. Dat heeft gevolgen voor de ontwerprichtlijnen van fietspaden. Reden voor het CROW Fietsberaad om hier een notitie over op te stellen. Die komt dit najaar uit. In dit artikel schetst Robert Hulshof alvast een voorproefje met enkele uitwerkingen.
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Scroll naar boven